side_banner

Flere vanlige metoder og kjennetegn for å kontrollere klaringen av metallstempling

Ved montering av metallstemplingsdyser må gapet mellom formen og stansen garanteres nøyaktig, ellers vil ingen kvalifiserte stemplingsdeler produseres, og levetiden til stemplingsformen vil bli kraftig redusert. Mange stansearbeidere som nettopp har gått inn i bransjen vet ikke hvordan de skal sikre klaringen av metallstansestanser. I dag vil Dongyi Stamping forklare i detalj flere vanlige metoder og egenskaper for å sikre klaring av stemplingsdyser.

 

Målemetode:

Sett stempelet inn i hullet til den konkave modellen, bruk en følemåler for å sjekke den matchende klaringen til forskjellige deler av de konvekse og konkave formene, juster den relative posisjonen mellom de konvekse og konkave formene i henhold til inspeksjonsresultatene, slik at hullene mellom de to er konsistente i hver del.

Egenskaper: Metoden er enkel og lett å betjene. Den er egnet for støpeformer med store åpninger med en matchende åpning (en side) på mer enn 0,02 mm mellom konvekse og konkave støpeformer.

 

Metoden for lysoverføring:

Plasser puteblokken mellom den faste platen og formen, og klem den med klemmer; snu stanseformen, klem dysehåndtaket på flattangen, lys opp med en håndlampe eller lommelykt, og observer i lekkasjehullet på den nedre dysen. Bestem gapstørrelsen og jevn fordeling i henhold til lystransmisjonen. Når det blir funnet at det transmitterte lyset mellom stansen og dysen er for mye i en bestemt retning, betyr det at gapet er for stort. Slå den tilsvarende siden med en håndhammer for å få stansen til å bevege seg i en større retning, og send deretter lyset gjentatte ganger. Lett, juster for å passe.

Funksjoner: Metoden er enkel, operasjonen er praktisk, men det tar mye tid, og den er egnet for montering av små stemplingsformer.

 

Pakningsmetode:

I henhold til størrelsen på det matchende gapet mellom de konvekse og konkave formene, sett inn papirstrimler (skjøre og upålitelige) eller metallplater med jevn tykkelse i det matchende gapet mellom de konvekse og konkave formene for å lage matchende gap mellom de konvekse og konkave formene til og med.

Funksjoner: Prosessen er mer komplisert, men effekten er ideell, og gapet etter justering er ensartet.

 

Belegningsmetode:

Påfør et lag med maling (som emalje eller aminoalkyd isolerende maling, etc.) på stansen, hvis tykkelse er lik det matchende gapet (den ene siden) mellom de konvekse og konkave formene, og sett deretter stempelet inn i hull på den konkave modellen for å oppnå en jevn stansespalte.

Egenskaper: Denne metoden er enkel og egnet for stansing av dyser som ikke kan justeres med shim-metoden (liten gap).

 

Kobberbeleggmetode:

Kobberpletteringsmetoden ligner belegningsmetoden. Et kobberlag med en tykkelse lik det ensidige matchende gapet mellom de konvekse og konkave formene er belagt på arbeidsenden av stansen for å erstatte malingslaget, slik at de konvekse og konkave formene kan oppnå en jevn passform. Tykkelsen på belegget styres av strøm og galvaniseringstid. Tykkelsen er ensartet, og det er enkelt å sikre det jevne stansegapet i formen. Belegget kan flasse av seg selv under bruk av formen og trenger ikke fjernes etter montering.

Funksjoner: Gapet er ensartet, men prosessen er komplisert.


Innleggstid: mai-08-2023